De leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Tijdens deze leesbevorderingscampagne staat een prentenboek centraal dat voor een zacht prijsje in allerhande boekwinkels te koop is. Dit jaar is dat het boek “Woeste Willem”, een boek over zeerover Woeste Willem en een jongetje dat vriendschap met hem wil sluiten.

Ska Kinderopvang is een groot voorstander van (voor-)lezen, maar staat daar niet alleen in. De gemeente Amersfoort vindt het ook zéér belangrijk. Sterker nog, zij vinden het zó belangrijk dat zij de actie subsidiëren. Daarom mogen wij alle kinderen (tussen de 2 en 4 jaar) dit boek cadeau doen!

Het moment waarop wij het boek mogen uitdelen is op dinsdag 7 juli. Het boek is op het moment van geven al even in de winkels te koop en is al meerdere malen voorgelezen op de groep. Hierdoor is het verhaal al bekend bij de kinderen en is het krijgen van het boek daardoor nóg een beetje specialer.

Waar gaat het verhaal over?
Woeste Willem is een gepensioneerd zeerover, die het liefst alleen is in z’n zelfgebouwde hut. Op een avond staat er een jongetje, Frank, op z’n dak dat er niet meer af durft. Nadat Willem hem heeft geholpen, vindt hij steeds kleine cadeautjes op z’n stoep. Ze worden vrienden en bouwen samen een schip. Maar dan moet Willem opbiechten dat hij eigenlijk niet kan zwemmen. Gelukkig heeft Frank een zwemband voor hem.

Meer nieuws & blogs