Hoe is het om op een 24/7 noodopvang te werken? Pamela vertelt haar ervaringen.

Pamela, pedagogisch specialist bij Ska Kinderopvang, vertelt over haar nachtdienst bij 24/7 noodopvang Plons.

Om half elf ‘s avonds sluit ik mijn voordeur om naar de 24/7 noodopvang van Ska Kinderopvang te gaan. Het is donker, stil en de straten zijn leeg. Als ik aankom, liggen de kinderen al heerlijk te slapen. Samen met mijn collega loop ik een rondje in het voor ons nog onbekende pand. Nadat we de instructies en het ontruimingsplan hebben gelezen, gaat één van ons slapen. Hoe kom ik deze tijd door?

De tijd vliegt gelukkig voorbij. Ik lees een boek, loop even heen en weer en speel woordzoeker. Gelukkig slapen de kinderen goed. Terwijl de vogels rond half vijf beginnen met fluiten, bedenk ik mij hoe gek het eigenlijk is om op dit moment te werken.

Vanaf zes uur zijn mijn collega en ik allebei wakker. We willen er beide zijn wanneer de kinderen wakker worden om ze een fijne start van de dag te geven. Een half uur later wordt de eerste wakker. Wanneer ik bij haar ga zitten, kletsen we eventjes voordat ze gaat spelen. Inmiddels wordt de tweede wakker maar hij blijft liever nog lekker liggen.

De volgende dienst begint om zeven uur. Wat zijn de kinderen flexibel. Ze vinden het allemaal goed en weten dat ze hier slapen omdat mama moet werken. In het licht rij ik weer naar huis. Eenmaal geparkeerd kom ik mijn buurman tegen: “Waar kom jij zo vroeg vandaan?” Ik leg uit dat ik heb gewerkt en vertel over onze 24/7 noodopvang. Terwijl ik vertel over mijn werk, merk ik dat ik trots ben. Trots dat wij Ska Kinderopvang iets doen om te helpen.

Meer nieuws & blogs