Kerstkaartenactie – blog van Linda van Westerlaak

Iedereen verdient een warm en fijn Kerstmis. Daarom staan op onze kindcentra met de wintermaanden traditioneel in het teken van aan een ander denken. We willen de kinderen laten ervaren hoe leuk het kan zijn om iets voor een ander te doen. Met deze gedachten is de kerstkaartenactie ontstaan in samenwerking met Samen voor Amersfoort.

Alle bso kinderen krijgen op hun locatie een blanco kaart. Deze kaart mag helemaal naar wens door de kinderen versierd worden. Vooraf vertellen we de kinderen dat we deze kaarten maken voor mensen die eenzaam zijn tijdens de feestdagen of voor iemand die we willen bedanken.

Als alle kaarten klaar zijn, gaan we met een groepje kinderen op pad om ze te verspreiden. Het is namelijk helemaal leuk om de gemaakte kaarten zelf langs te brengen! Bij sommige verzorgingshuizen worden we uitgenodigd om nog even te blijven kletsen onder het genot van een warme kop thee.

Zowel de kinderen als bewoners hebben na afloop enthousiaste verhalen over deze leuke en bijzondere ontmoeting. We zijn enorm blij met deze actie en genieten van alle blije gezichten. Met deze actie kunnen wij als zowel de kinderen een ander een lach bezorgen. Een mooiere gedachte zo voor de kerst is er naar mijn mening niet! 

           

Namens team pedagogiek hele fijne feestdagen gewenst!

Linda van Westerlaak
project coördinator 

Meer nieuws & blogs