Ska Kinderopvang doet mee aan de Nationale Onderwijsweek!

Van 4 tot en met 8 oktober is het de Nationale onderwijsweek! Dit jaar is het in Amersfoort, de Nationale Onderwijsstad van 2021, met als thema ‘Samen voor de toekomst’. Tijdens deze week zijn er in de hele stad activiteiten te doen voor leerkrachten, pedagogisch medewerkers, ouders en andere geïnteresseerden in de thema’s onderwijs en opvoeding. 

Ook Ska draagt een steentje bij tijdens deze week. Zo kun je van ons de workshop “Bouwen aan een Integraal Kindcentrum” volgen, waarbij er uitgelegd wordt hoe belangrijk de samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang is. Wat is de meerwaarde van zo’n samenwerking voor een kind eigenlijk? En hoe komt een kindcentrum tot stand? Welke stappen worden daarvoor gezet en hoe word je één sterk team? Dit alles komt aan bod in de workshop op 8 oktober om 10:00 uur.

Daarnaast is er op 8 oktober om 20:00 uur de workshop Kleine Kapitein: zelfsturing bij peuters en kleuters, speciaal voor professionals die werken met jonge kinderen. Peuters en kleuters leren zich op veel verschillende manieren te ontwikkelen tot een zelfsturende, vaardige volwassene. Bijvoorbeeld door het uitvoeren van een opdracht, eventjes moeten wachten, of het ervaren van en leren omgaan met emoties en veranderingen. Al deze situaties helpen een kind in zijn of haar ontwikkeling. De workshop Kleine Kapitein leert professionals hoe je deze ontwikkeling bij kinderen kunt stimuleren door middel van spel.

Meer weten?
Naast de activiteiten van Ska zijn er vele interessante en leerzame activiteiten die aangeboden worden tijdens de Nationale Onderwijsweek. Benieuwd naar het volledige programma? Bekijk dat gerust eens op de
website. En natuurlijk kun je je aanmelden voor de workshops Bouwen aan een Integraal Kindcentrum en Kleine Kapitein.

Meer nieuws & blogs