Het is weer tijd voor de kinderboekenweek, dus er wordt weer volop (voor)gelezen in Nederland! Lezen en voorlezen is goed voor de ontwikkeling van een kind. Het verbetert namelijk niet alleen geletterdheid, maar het stimuleert ook de fantasie. Fantasie is de fundering voor veel vaardigheden die je als volwassene nodig hebt. Zo leer je door middel van fantasie hoe je je kunt verplaatsen in een ander en versterk je dus je empathisch vermogen.

Worden wat je wil
De Kinderboekenweek van 2021 staat in het thema van ‘worden wat je wil’. Kinderen denken daar vanaf jonge leeftijd al over na en ze hebben heel veel grote dromen! Verschillende managers van Ska zijn al op pad gegaan om voor te lezen over dit thema. Zo zijn ​directeur-bestuurder Louise Joosten, manager Marketing & communicatie Chantal Migchelbrink en regiomanager Jessica Steur al met de kinderen in gesprek gegaan over beroepen na het lezen van ‘De chocoladetandarts en 237 andere waanzinnige beroepen’, en ook de andere managers bij Ska Kinderopvang doen mee!

Doe mee!
Hoe vaak lees je zelf nog een boek? En wat voor boeken zijn dat dan? Pak tijdens deze week anders ook weer eens een kinderboek op! De fantasierijke avonturen vol met magie, speelsheid en een gebrek aan grenzen zijn een heerlijke manier om je eigen verbeelding te prikkelen. Lezen is namelijk ook heel gezond voor volwassenen! Het verbeterd je woordenschat, verruimt je denken, maar vergroot bijvoorbeeld ook je concentratie. En het is natuurlijk heel erg leuk!

Meer nieuws & blogs