Waarom Nee TV? Ellen Bannink, pedagogisch coach, vertelt!

“Zo midden in de zomervakantie genieten we van de rust. Even niet vroeg op om naar de speelleergroep te gaan. Vakantietijd is een tijd van genieten, lekker uitrusten en veel tijd om lekker te spelen en veelal lekker buiten!

Naast het feit dat kinderen zich dagelijks ontwikkelen en van spelen leren, is het nooit verkeerd om hier een extra prikkel aan toe te voegen. In het jaar waarin de peuters langere periodes de speelleergroepen niet hebben kunnen bezoeken, is het idee voor Nee TV! ontstaan. We houden met Nee TV! het stimuleren van de taalontwikkeling vast in vakantietijd en bieden de kinderen in deze zomervakantie een moment van plezier en leren.

Nee TV! is in samenwerking met Partou en Bijdehandjesgemaakt. Tijdens de afleveringen, wekelijks te zien op YouTube, geven we kinderen de gelegenheid te kijken naar een vrolijk en leerzaam filmpje, waar één thema centraal staat. In ongeveer vijf minuten worden de kinderen bij Nee TV! meegenomen naar thema’s zoals water, zomer, buiten, bewegen, gezonde voeding en geluiden. Deze thema’s worden op verschillende manier in beeld gebracht. Dit doen we op een speelse manier die aansluit bij peuters, want alles wat bij ‘nee’ hoort, is extra interessant!”

Ellen Bannink, pedagogisch coach Ska

Ellen Bannink, pedagogisch coach

Benieuwd naar de nieuwste aflevering van Nee TV? Bekijk hem hier!

Meer nieuws & blogs