Extra informatie bij sluiting

Meer informatie

Wij zijn ontzettend blij dat de kinderopvang weer volledig open is! We hebben veel kinderen lang moeten missen.

Helaas ervaren we net als scholen – dat het ondanks alle inspanningen toch voorkomt, dat een groep tijdelijk moet sluiten en kinderen niet kunnen komen. We zijn ons er erg van bewust dat dit ontzettend vervelend is.

Tijdelijke sluitingen kunnen noodzakelijk zijn vanwege de volgende redenen:

  • Tijdelijke sluiting op last van de GGD naar aanleiding van een coronabesmetting.
  • Tijdelijke sluiting vanwege een personeelstekort als gevolg van de coronamaatregelen, waardoor we niet kunnen voldoen aan de beroepskrachtkindratio (BKR).

Beide tijdelijke sluitingen kunnen wij niet voorkomen en vallen onder overmacht (zie ook de aanvullende voorwaarden). Uiteraard doen wij er alles aan om personeelstekorten te voorkomen. Sluitingen op last van de GGD kunnen wij niet beïnvloeden. In principe zijn beide sluitingen van korte duur.

De opvangkosten lopen door tijdens deze kortstondige sluitingen. Daarmee blijft ook de kinderopvangtoeslag voor u doorlopen.

Voor alle betrokkenen is het erg vervelend als de kinderen niet naar hun vertrouwde opvang kunnen komen. Echter ieders veiligheid en gezondheid staat voorop. Daarom doen wij ook een dringende oproep naar alle ouders om kinderen (vanaf 4 jaar) thuis te houden bij klachten, zowel bij milde klachten (loopneus, verkoudheid, niezen en keelpijn) als bij zware klachten (veel hoesten, koorts of benauwdheid).

We doen er alles aan om kinderen, hun ouders en onze medewerkers veilige en gezonde kinderopvang te bieden. We hopen op begrip in deze uitzonderlijke tijd.

Vragen? Stel ze gerust bij ons team Klantenadvies via 033 – 470 13 03 of info@ska.nl

Meer updates