Buiten genieten in de herfst– blog van Cindy

Het is nu wel echt duidelijk, het is herfst! De bladeren kleuren en het wordt steeds frisser en natter buiten..

Maar juist in de herfst is er buiten veel om van te genieten! Kijk eens goed naar het verkleuren van de bladeren, hoe ze hun groen verliezen en veranderen in de mooie herfstkleuren. Verzamel eens wat van deze gekleurde bladeren en bekijk ze eens van dichtbij; de kleinste nerfjes verkleuren het eerst omdat deze nerfjes als eerste sluiten. Dit gebeurt om voor te bereiden om af te vallen en de bomen in winterrust te laten komen.


Ga lekker het bos in om te genieten van de kleurenpracht en de geur van de herfst, loop door de krakende bladeren en zoek naar de gevallen vruchten. De eikels, kastanjes, beukennootjes en dennenappels, leuk om te verzamelen en mee te knutselen of te gebruiken voor een decoratieve herfsttafel.

Zo fijn om in de herfst het bos in te gaan en uit te kijken naar mooie paddenstoelen of kabouters.. Zoek naar kabouters en fantaseer samen over kabouterscholen in de boomholtes, de paddestoelen huisjes, de elfenbankjes en maak samen jullie eigen verhaal! Fantaseren is goed voor de creatieve ontwikkeling en buiten zijn is natuurlijk heel gezond.


Geniet van het buiten zijn en van de herfst!>

Cindy Kits is pedagogisch werker en tuincoach bij kindcentrum JanJans

Meer nieuws & blogs