De kinderraad op bezoek – blog door Chantal

Afgelopen 25 februari stond er een belangrijke afspraak gepland op het servicecentrum van Ska. De kinderraad was namelijk uitgenodigd om langs te komen. Voordat het officiële gedeelte van de kinderraad begon, werd er eerst uitgebreid geluncht. De smoothies en stukken fruit gingen over tafel terwijl er werd gepraat over touwtjespringen, lievelingsdieren en Enzo Knol. Tussen alle kinderen in, zit Louise Joosten (directeur-bestuurder  Ska Kinderopvang) verscholen. Terwijl ze haar mandarijn opeet, luistert ze aandachtig naar alle verhalen.

Ondanks dat er nog uren kan worden doorgepraat, is het tijd voor het serieuze werk. Louise stelt zich voor aan alle kinderen en legt uit wat haar functie is bij Ska. Nadat ze haar verhaal heeft gedaan, is het tijd voor de kinderen om hun vragen te stellen. Langzaam gaan de eerste vingers omhoog.

De eerste vraag gaat over de geschiedenis van Ska. Twee meisjes vragen zich namelijk af wat de eerste Ska locatie was? Al snel moet er hulp worden ingeschakeld. Uit de wandelgangen komt het verlossende antwoord: de Ukkenburg. Daarna is Chris aan de beurt. Hij vraag zich af waarom er tijdens de lunch geen hagelslag op tafel staat, maar wel vruchtenhagel. Louise legt het gezonde beleid van Ska uit. Medewerkers van Ska kiezen namelijk het meest gezonde en lekkerste beleg uit. In dit geval is vruchtenhagel gezonder dan hagelslag. De kinderen knikken instemmend met hun hoofd.

Dan is het mijn tijd om zelf een vraag aan de kinderen te stellen. “Wie van jullie zit er wel eens op YouTube?” Het antwoord is luid en duidelijk, alle kinderen roepen volmondig “ik”. Vervolgens vraag ik naar wie ze dan graag kijken. Hopend dat ik wat namen herken, vliegen de YouTubers mij om de oren: Enzo Knol, DutchTuber en Dylan Haegens. “Die laatste heb ik twee weken geleden gezien op een event” roep ik iets te enthousiast. Wanneer ik vraag of ze ook naar het YouTube-kanaal van Ska Kinderopvang kijken, zijn de antwoorden van de kinderen verdeeld. De helft wel, maar de andere helft niet. Hopelijk gaat vanavond iedereen  op zoek naar ons eigen kanaal, Ska Kinderopvang, waar ze de avonturen van Oskar kunnen volgen. Het blijkt namelijk wel dat Oskar erg in de smaak valt.

Nadat er eerst nog een paar dringende vragen worden gesteld, neemt het gesprek een vlucht naar Oskar. Sommige kinderen kennen de nieuwe mascotte van Ska al. Anderen vragen zich af wanneer Oskar op hun locatie langskomt. Terwijl de kinderen gretig gebruik maken van de mogelijkheid om hun mening te geven, zijn de aanwezige medewerkers druk bezig om alle opmerking te noteren. Er wordt hard aan gewerkt!

Alle kinderen hebben Louise het vuur aan de schenen gelegd maar uiteindelijk is iedereen tevreden over het verloop van de kinderraad. Alle vragen die er waren, zijn gesteld en beantwoord. Gezamenlijk wordt ervoor gezorgd dat Ska elke dag een stukje beter en leuker wordt. Louise kan de komende periode niet stilzitten. De volgende kinderraad staat namelijk gepland in de meivakantie. Dan gaan we het ook weer hebben over ons YouTube-kanaal en hoe wij deze nog beter kunnen maken. Wie kan daar beter antwoord op geven, dan de kinderen zelf. Ik kijk er nu al naar uit om alle fantasierijke ideeën aan te horen.

Chantal Migchelbrink – manager marketing & communicatie

Meer nieuws & blogs