5 tips voor een #broodtrommel vol variatie en gezond!

Na een zomervakantie vol ijsjes en lekkere dingen, is het weer tijd om de broodtrommel uit de kast te halen. Maar een goed gevulde en gezonde broodtrommel is best een uitdaging. Herkenbaar? Lees hier mijn 5 tips en tools voor de broodtrommel van jouw kind(eren!)

De 5 tips voor jouw verse trommel vol variatie en fun:
· #1 Varieer met kleur. Kleur doet een hoop voor de smakelijke trek. Het oog wil ook wat!

· #2 Varieer met producten. Ook kinderen houden van afwisseling en variatie in hun broodtrommel. Is je kind geen brood-eter? Dan zijn er nog genoeg andere voedzame producten. Andere opties zijn bijvoorbeeld; een volkoren wrap met kipfilet en paprika of komkommer, een mueslibol met ei, komkommer en spinazie blaadjes. Een ei is voedzaam en vinden kinderen vaak lekker!

· #3 Maak meerdere vakken in de broodtrommel. Zo wordt de broodtrommel spannender: ‘wat zit er in dit bakje en wat zit er in dat andere bakje?’. Varieer hier ook in. De ene dag snacktomaten, de andere dag aardbeien.

· #4 Een gezond toetje doet wonderen. Stop gedroogde abrikozen of een pakje rozijnen in de trommel. Een kleine smoothie in een aparte beker is ook lekker. Voeg een ijsklontje toe aan de smoothie zodat deze lekker koel blijft.

· #5 Vers en koel. Gebruik kleine koelelementen om je broodtrommel koel te houden. Niemand houdt van kleffe boterhammen, ook kinderen niet.

Een lege trommel aan het einde van de dag, dat willen we allemaal. Ik geef nog één laatste tip voor de ouders om ‘de ochtendstress’ te verlichten: maak de avond ervoor de broodtrommel klaar! Zo heb je meer tijd voor een broodtrommel vol variatie en fun.Op Pinterest zie je meer voorbeelden van goed gevulde trommels. Wil je meer tips? Volg mij op Instagram of stuur een mail naar: gezondekinderopvang@ska.nl

PS: Gebruik de kortingscode ‘Miranda2019’ en ontvang 10% korting bij www.deleukstelunch.nl!

Eetsmakelijk!

Miranda Bron

Ambassadeur Gezonde Kinderopvang RIVM en voeding en leefstijlcoach Ska Kinderopvang

Meer nieuws & blogs