Wethouder opent eerste Integraal Kindcentrum: Vlinderslag

Donderdag 17 oktober heeft wethouder Cees van Eijk het eerste échte integraal kindcentrum ‘Vlinderslag’ feestelijk geopend. Onderwijs Stichting Meerkring en Ska Kinderopvang hebben samen een nieuwe werkwijze neerzet: een doorlopende ontwikkellijn voor kinderen tussen de 2,5 en 12 jaar. Dit betekent geen onderscheid meer tussen opvang en onderwijs. Beide sectoren zorgen dat er vanuit één gezamenlijke visie, pedagogisch klimaat en één organisatie dat de ontwikkeling van het kind nu écht centraal staat.

Feestelijke opening

Feest! Na jaren intensief samenwerken is donderdag 17 oktober Vlinderslag geopend. Op deze feestelijke dag is de nieuwe naam ‘Vlinderslag’ officieel bekend gemaakt en het nieuwe logo gepresenteerd. Alle kinderen hadden een rol op deze bijzondere gelegenheid. Er is samen gezond ontbeten, gedanst, gezongen en gegoocheld. Van Eijk onthulde het nieuwe logo en verklaarde Vlinderslag kindcentrum voor geopend.


Democratische wereldburger

Vlinderslag wil kinderen in de wijk Kruiskamp Koppel gelijke kansen bieden waardoor zij zich optimaal kunnen ontplooien en ontwikkelen tot democratische wereldburger. Dit wordt gedaan door in het kindcentrum te werken vanuit één visie en pedagogisch klimaat. Waarbij ruimte is om te spelen, te leren, te ontdekken en te ontmoeten. Eén veilige omgeving waar burgerschapsontwikkeling in al haar activiteiten centraal staat. Vlinderslag is een maatschappelijke onderneming waar kinderen, professionals en ouders hun talenten maximaal kunnen inzetten en ontwikkelen.

Trotse directeur

Onno Hoekstra, directeur Vlinderslag, is erg trots op het Integraal Kindcentrum: ‘Het is prachtig om te zien dat na jaren samenwerken, de puzzelstukjes in elkaar vallen. Ons kindcentrum staat open voor alle kinderen, ongeacht levensbeschouwing, herkomst of maatschappelijke positie van de ouders. Kinderen leren, spelen en ontwikkelen zich met respect voor andere leef- en zienswijzen. Ieder kind is uniek en mag zichzelf ontwikkelen. Ik verheug me dan ook enorm op de toekomst van Vlinderslag!’

 Benieuwd naar de video? Bekijk hem hier!

 

Meer nieuws & blogs