Ska Kinderopvang staat 24/7 klaar voor kinderen

Ska Kinderopvang opent vanaf vrijdag 27 maart een 24/7 locatie voor kinderen van ouders in cruciale beroepen. In deze uitzonderlijke tijd nemen wij als maatschappelijke kinderopvang de verantwoordelijkheid om ouders te ontzorgen zodat zij anderen kunnen blijven helpen.

We spraken Edwin van der Zijden (facilitair manager Ska Kinderopvang) en Louise Joosten (directeur-bestuurder Ska Kinderopvang) over de opening van de noodlocatie Plons. De medewerkers van onder andere het Meander Medisch Centrum kunnen hier hun kind laten opvangen. Zo probeert Ska Kinderopvang de helden in de zorg te ondersteunen.

De inrichting van de noodlocatie verloopt voorspoedig. Edwin is positief verrast over de grote betrokkenheid en medewerking. “Ik wist dat Nederland hartverwarmend was, maar dit is geweldig!” We gaan kinderen 24 uur per dag en zeven dagen per week opvangen. Dit hebben we nog nooit gedaan. Om dat te bewerkstelligen, moesten we wel wat voorbereidingen treffen. Gelukkig kregen we veel hulp.

IKEA heeft bijvoorbeeld vijftien bedden, matrassen, kussens en beddengoed gedoneerd. Daarnaast stuurde ze ook nog twee medewerkers die alle bedden in elkaar hebben gezet. Expert heeft een Smart-TV beschikbaar gesteld voor de kinderen. En Apetito levert voorlopig gratis avondmaaltijden. “Mooi om te zien dat iedereen zijn steentje bij wilt dragen!”

De partners van Ska Kinderopvang willen ook graag helpen. Verhuurder SRO, timmer- & onderhoudsbedrijf Robert-Jan de Bruin, Bizzprint, Draad, schoonmaakbedrijf Westerveld en verzekeraar MontClair helpen allemaal belangeloos mee. Ook boodschappenonline en Certiva helpen graag.

Louise kijkt met bewondering naar de samenwerking. “Iedereen binnen en buiten Ska Kinderopvang wilt helpen. Het is heel indrukwekkend om te zien dat de pedagogische medewerkers zich hiervoor willen inzetten. Mooi om te zien dat we zo samen alle ouders met een vitaal beroep en hun kinderen kunnen ondersteunen. Daar mogen we met zijn allen best een beetje trots op zijn!”

Meer nieuws & blogs